HockeyNews
PLUS

Coachens tips slog in – Örebroforwarden fick spräcka målnollan

(10278) Bagenda
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 12 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Både stolpe och ribba har tidigare varit i vägen –  men i 4– 1-seger mot Växjö kunde Örebroforwarden, Daniel Muzito-Bagenda, spräcka målnollan och fira sitt första SHL-mål inför hemmapubliken.

– Det är skönt och någonting som man har gått runt och väntat på sa Muzito-Bagenda till HockeyNews.se


SHL presenteras av ATG Sport

Örebro var till stora delar utspelade under den första perioden under torsdagskvällens match hemma mot Växjö. Och till stor del kan man nog tacka sin målvakt, Dominik Furch för att det bara stod 01 när "Hesa Fredrik" förkunnade att den första akten var till sin ända. Och i den andra kom hemmalaget som ett helt annat lag. Och det skulle ge resultat när just Muzito-Bagenda klev fram och satte 1–  -pucken i mitten av den andra perioden. 

Detta när Sakari Salminen i powerplay hittade fram till den 23-åriga forwarden. Direktskottet var kanske inte det hårdaste men hittade ändå in bakom benskydden på Växjömålvakten, Viktor Fasth. Med det fick han också fira sitt första SHL-mål framför de 5 018 åskådarna som tagit sig till Behrn Arena under torsdagskvällen. 

– Det var en liten halvvariant som vi hade tränat på och ”Sacke”( Sakari Salminen) är en riktigt bra passare så det var bara att trycka dit den.

Den Umeåfostrade forwarden anslöt till Örebro inför den här säsongen efter att han tidigare gjort stor succé i AIK under förra säsongen. Där blev det totalt 13 mål och 14 assister under grundserien. Han har tidigare också testat på spel i AHL för Rochester Americans samt varit en stor poängproducent i den nordamerikanska tredjeligan ECHL. 

Hur skönt var det att spräcka målnollan?

– Det klart att det är skönt och någonting som man har gått runt och väntat på. Samtidigt har man försökt att inte tänka på det allt för mycket för att det ska låsa sig.

Hur har man gått runt och tänkt på det?

– Det har väl funnits i bakhuvudet hela tiden, men jobbar man med detaljer så kommer det att lossna och det gjorde det idag (läs torsdag).

Örebroforwarden, Daniel Muzito-Bagenda fick under torsdagskvällen fira sitt första SHL-mål. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Efter matchen lovordades också den 23-åriga forwarden av lagets huvudtränare, Niklas Eriksson.  

– Jag fick faktiskt tippa målskytt innan matchen och då tippade jag på ”Bagge” så det var kul att jag fick rätt. Men det som var kul för honom var ju att det var hans första mål. Han har ju haft många bra lägen och jag tycker att han har ett fantastiskt bra skott så det var bara en tidsfråga. Jätteroligt att han får vara med och producera och vi ser ju att han kan bli en bra målskytt på SHL-nivå, det var en start sa Eriksson till HockeyNews.se 

Målet blev också starten på Örebros vändning där laget svarade för en stark tredjeperiod och där man kunde utmanövrera Växjö och skriva segersiffrorna till 41.Det var också lagets tredje raka seger som nu också innebär att man avancerar till en femteplats i tabellen efter nio spelade omgångar.

– Vi var inte alls med i första och stod rejält på hälarna. Vi snackade om att komma ut hårdare i andra och vara starkare i allting egentligen och det tycker jag att vi gör och äger matchen därifrån.

Under lördagen väntar också lagets femte raka hemmamatch när nykomlingarna Oskarshamn kommer på besök till Behrn Arena.

LÄS MER: Örebrotränaren ger talangen fortsatt förtroende

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!